تمام آنچه که باید درباره مزاج سرد و خشک بدانید

0 901

افرادی که دارای مزاج سرد هستند، خصوصیات جسمی و روانی متفاوتی نسبت به افراد دارای مزاج گرم هستند. افراد سرد مزاج اگه 40 سال داشته باشند و از وسایل الکترونیکی بیش از حد استفاده کنند دچار مشکلاتی خواهند شد.

پیشرفت فناوری در کنار آثار خوبی که داشته پیامدهای منفی نیز به‌ جا گذاشته است؛ از جمله این که استفاده مداوم و بیش از حد از وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون، رایانه و تلفن همراه به دلیل امواج الکترومغناطیسی که ایجاد می‌کند، سبب افزایش سودای اندام‌های مختلف بدن و به‌خصوص مغز می‌شود. این افزایش سودا در افرادی که طبع سرد و خشک یا به عبارتی غلبه سودا دارند و همچنین اشخاص بالای 40 سال می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

خصوصیات جسمی افراد سوداوی مزاج

به طور کلی افراد دارای این مزاج اندامی لاغر، قدی کوتاه و گرایش به مصرف مواد غذایی دارای مزاج گرم و شیرینی دارند. همچنین رنگ چهره آن‌ها نیز سبزه است.

 

فصل بهار و تا حدودی تابستان برای افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، فصل خوبی محسوب می‌شود و فصل پاییز و زمستان برای این گروه از اشخاص نامناسب است.

خصوصیات روانی افراد سوداوی مزاج

این گروه از اشخاص در صورتی‌که دچار غلبه سودا نشده باشند، اشخاصی بسیار دقیق، منظم، دوراندیش، محاسبه‌گر و دارای حافظه قوی هستند.

اغلب دانشمندان و فلاسفه دارای طبع سرد و خشک هستند. اشخاصی که این مزاج را دارند باید توجه داشته باشند که بر اثر مصرف غذاهای سوداوی یا تجربه حادثه غم‌ انگیز می‌توانند دچار غلبه سودا و علائمی از قبیل افسردگی، گریه کردن، کدر شدن سفیده چشم، سیاهی پوست اطراف چشم، سوزش معده، سوزش ادرار، لاغری، کدر شدن رنگ چهره، یبوست شدید، لجبازی، عصبانیت و در موارد شدید وسواس فکری و عملی، توهم، بوی بد دهان، کابوس دیدن و بی‌حالی شوند.

قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی، دیر خوابیدن، انجام کارهای فکری خسته‌کننده مانند استفاده طولانی‌مدت از رایانه از جمله رفتارهایی است که سبب سوق پیدا کردن مزاج مغز به سوی طبع سرد و خشک می‌شود.

مواد غذایی مضر برای افراد سوداوی مزاج

مصرف مواد غذایی چرب، مانده و شور، گوشت گاو، غذاهای کنسرو شده، ماهی‌دودی، شیرینی‌های قنادی، چای سیاه و ترش، استفاده از داروهای ضدبارداری در زنان، پنیر (به دلیل اینکه موجب ایجاد رسوبات در خون می‌شود)، خیار شور، نوشابه گازدار، آب یخ، عدس، انواع سس‌ها، غذاهای ساندویچی سرد و گرم و بادمجان سبب بروز سودا در بدن می‌شود.

 

 غذاهای مفید برای اشخاص سوداوی مزاج

استفاده از مواد غذایی دارای طبع گرم، گوشت گوسفند جوان، شتر، کبوتر و گنجشک، سبزیجاتی از قبیل کرفس و جعفری، عسل، بذرهای ملین مثل قدومه شیرازی، تخم شربتی، لوبیا، شلغم، هویج، کدو حلوایی، گلابی، انگور، خربزه، آناناس، موز، طالبی و انبه در افرادی که دارای مزاج سرد و خشک هستند، ضروری است.

اشخاص سوداوی مزاج باید برای پخت ‌و پز از روغن‌هایی مانند زیتون و کنجد استفاده کنند. همچنین این گروه از افراد باید بدن خود را به وسیله روغن‌های زیتون و کنجد یا بنفشه و بادام ماساژ موضعی دهند.

 

در شرایط عادی مغز اشخاص دارای طبع سرد و ‌تر است. بر اثر مصرف برخی مواد غذایی یا انجام تعدادی از رفتار‌ها و قرار گرفتن در محیط سودازا مغز از سرد و تری به سمت سرد و خشکی می‌رود.

افراد سوداوی باید از ترکیب دم‌ کرده‌های اسطوخودوس، سنبل‌الطیب، گل گاو زبان، بادرنجبویه، افنستین، برگ سنا و گل سرخ استفاده کنند. برای این منظور اشخاص باید یک قاشق غذاخوری از نیم پودر شده این گیاهان را به مدت حدود 10 دقیقه دم‌ کرده و روزانه چهار تا پنج لیوان از این دمنوش را بنوشند. این دم‌کرده سودا را از بین برده و خواب راحت را برای افراد به ارمغان می‌آورد.

 

در چه شرایطی مغز به سمت سرد و خشکی می‌رود؟

قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی، دیر خوابیدن، انجام کارهای فکری خسته‌ کننده مانند استفاده طولانی ‌مدت از رایانه از جمله رفتارهایی است که سبب سوق پیدا کردن مزاج مغز به سوی طبع سرد و خشک می‌شود، یعنی فعالیت‌های سخت جسمانی که بر اثر آن‌ها قوای بدن تحلیل رفته و تعریق زیاد روی می‌دهد.

زندگی در آب و هوای سرد و خشک، غم و غصه و استرس زیاد داشتن از دیگر عوامل مؤثر در گرایش مزاج مغز به سمت سرد و خشکی به شمار می‌آیند. قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی وای فای، تماشای تلویزیون، کار با رایانه و استفاده از تلفن همراه و تبلت سبب شده که سودای افراد افزایش پیدا کند.

 

وسایل الکترونیکی در زمان روشنایی حتی اگر به کار برده نشوند می‌توانند باعث افزایش سودا در افراد مستعد به سودا شده که تأثیر مخرب و مستقیمی بر روی مغز، عملکرد و متابولیسم بدن می‌گذارد.

 

اشخاصی که مزاج سرد و خشک دارند، باید روزانه یک لیوان شیر گرم به همراه عسل یا یک لیوان آب هویج با کمی روغن زیتون میل کنند.

 

روشن بودن تلویزیون و تماشای بیش از حد آن، خوابیدن اطفال در کنار تلویزیون، خوابیدن در کنار گوشی همراه روشن، وای فای روشن، نصب آنتن‌های تلفن همراه در پشت‌ بام منازل یا ادارات از عوامل تأثیرگذار در افزایش سودای مغز محسوب می‌شوند.

 

راهکارهایی برای کاهش سودا در بدن

دستگاه مایکروفر در صورتی که روشن و درب آن باز باشد، امواج مضری از خود ساطع می‌کند. انجام حالت سجده بر روی خاک مثل حالت نماز یا راه رفتن با پای برهنه بر روی چمن، ساحل دریا، سنگ فرش خیابان‌ها و خاک سبب دفع امواج مضر الکترومغناطیسی از بدن می‌شود. ولی راه رفتن با پای برهنه بر روی آسفالت نقشی در خروج امواج مضر الکترومغناطیسی از بدن ندارد.

دیر خوابیدن و بیدار ماندن در طول شب نیز سبب افزایش سودای بدن می‌شود. بنابراین تنظیم خواب در افراد سوداوی بسیار حائز اهمیت است.

 

اشخاص بالای 40 سال به خاطر ورود به سن سودا باید از تماشای فیلم‌های غم‌انگیز، حوادث دل خراش و برنامه‌های سیاسی اجتناب کنند، زیرا از یک طرف به دلیل امواج منفی الکترومغناطیسی و از سوی دیگر به خاطر احساس غم و غصه سودا در بدن این گروه از افراد افزایش پیدا می‌کند.

 

سالمندان باید از تماشای زیاد تلویزیون خودداری کرده و اگر قصد دارند تلویزیون نگاه کنند به تماشای فیلم‌های شاد بپردازند. این گروه از افراد باید در مکان‌های دارای آب و هوای خوب و خوش زندگی کرده تا روحیه‌ای شاداب و با نشاط داشته باشند.

استحمام گرم و معتدل (آب گرم معدنی) و در صورت نیاز و داشتن بنیه بدنی حجامت معمولی برای دفع سودا و غم و غصه از بدن ضروری است. اشخاصی که مزاج سرد و خشک دارند.

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/7AoX
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.