سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند

0 246

سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند

سبزی سرخ کرده و ارزش غذایی آن | سرخ کردن سبزی و اثرات آن | ارزش غذایی سبزیجات

 

همیشه گفته می شود سبزی ها را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسد. شاید درباره بیشتر سبزی ها این موضوع درست باشد اما سبزی هایی هم وجود دارد که پختن آن، باعث افزایش ارزش غذایی آن می شود.گوجه فرنگی، کلم بروکلی و هویج، سه نوع سبزی است که ارزش غذایی شان با پخته شدن بیشترمی شود.

 

سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند


گوجه فرنگی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، گوجه فرنگی از نظر علمی در رده‌ میوه ها قرار دارد، اما اگر پخته شود، سبزی محسوب می شود. گوجه فرنگی بسیار مغذی و منبع غنی ویتامین ث و لیکوپن است. لیکوپن، فیتوکمیکالی است که باعث قرمز شدن رنگ گوجه فرنگی شده و البته خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی نیز دارد.
بخارپز یا آب پز کردن گوجه فرنگی، بهترین شیوه برای فعال کردن لیکوپن است.

مطالب مرتبط

 

سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند


بروکلی

بروکلی جزو خانواده‌ کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش می دهد.
بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن های آن تقویت می شود. البته درباره کلم بروکلی مطالب ضد و نقیض زیاد است . بهتر است این کلم مدت زمان کوتاهی در آب در حال جوش قرار بگیرد و سپس خارج شود یا در مدت زمان کوتاهی بخارپز شود. در واقع با پختن بروکلی برخی خواص آن، افزایش و برخی دیگر کاهش می یابد.

 

سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند

 

هویج

هویج، سبزی ریشه ای معروفی است که سرشار از بتاکاروتن است و ویتامین و مواد معدنی زیادی دارد. هویج خواص آنتی اکسیدانی دارد که بیشتر آن ناشی از تجمع بسیار زیاد ویتامین آ و بتاکاروتن است. آزمایش ها نشان می دهد آب پز کردن هویج، کاروتنوئیدها را تا 14 درصد افزایش می دهد.
با آب پز کردن هویج، بیشتر ویتامین ث و کاروتنوئیدهای آن حفظ می شود. بهترین دما وزمان توصیه شده برای پخت هویج ١٣٠ درجه و به مدت 20 دقیقه است.

 

 سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند

 

سبزی سرخ کرده و ارزش غذایی آن | سرخ کردن سبزی و اثرات آن | ارزش غذایی سبزیجات

سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند

 

سبزی سرخ کرده و ارزش غذایی آن | سرخ کردن سبزی و اثرات آن | ارزش غذایی سبزیجات

 

سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا می کند

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/AMTs
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.