بارداری و مراقبت از دندان‌ها

0 372

آیا با چگونگی مراقبت از دندان‌ها در بارداری آشنایی دارید؟ همانطور که می‌دانید مراقبت از دندان‌ها در بارداری از اهمیت زیادی دارد. این که شما بتوانید به خوبی از دندان‌ها و لثه‌هایتان، در هنگام بارداری مراقبت کنید، نکته‌ای بسیار مهم است. بارداری باعث تغییرات هورمونی می‌شود که می‌تواند ریسک ایجاد بیماری‌های لثه را افزایش دهد که به نوبه خود بر سلامت کودک در حال رشدتان تاثیر خواهد گذاشت. در این مقاله به بررسی مراقبت از دندان‌ها در بارداری  می‌پردازیم.

مراقبت قبل از بارداری

یکی از کارهای لازم برای مراقبت از دندان‌ها در بارداری، بررسی بیماری‌های دندان و دهان قبل از باردار شدن است. تلاش کنید تا از دندان پزشک خود، قبل از باردارشدن وقت بگیرید. به این صورت دندان‌های شما را می‌توان به صورت حرفه‌ای پاکسازی کند، بافت‌های لثه را به دقت معاینه کرد و هر مشکل در سلامت دهان را می‌توان پیش از بارداریتان درمان کرد.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-05-31 12:30:02Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

مراقبت در طول بارداری با پیروی از برنامه غذایی مناسب

تغذیه مناسب نقش اساسی در مراقبت از دندان‌ها در بارداری دارد. به سمت اسنک‌های شکردار نروید. میل شدید به شیرینی جات، در طول بارداری، پدیده‌ای شایع است. با این وجود توجه کنید که هرچقدر میان وعده مصرف کنید احتمال ایجاد فرسودگی در دندان‌ها بیشتر می‌شود. رژیم‌های غذایی سالم و متعادلی داشته باشید. اولین دندان‌های کودک شما، 3 ماه پس از بارداری رشد می‌کند. رژیم غذایی سالم که محصولات لبنی، پنیر و ماست در خود دارد، منبع خوبی از این مواد معدنی ضروری بوده و برای رشد لثه ،دندان و استخوان‌های کودک شما خوب است.

مراقبت پس از اتمام بارداری

یکی از موارد مهم در مراقبت از دندان‌ها در بارداری ، بررسی سلامت لثه‌ها می‌باشد. در صورتی که در طول بارداری ،هر گونه مشکل لثوی داشتید به پزشک خود بلافاصله پس از زایمان مراجعه کنید تا کل دندان‌هایتان معاینه شده و ارزیابی سلامت لثه‌تان انجام گردد.

توصیه‌هایی برای مراقبت از دندان‌ها در بارداری و همچنین نیاز‌های عمل دندانپزشکی

  • انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) به زنان باردار توصیه می‌کند تا رژیم متعادلی داشته باشند، دندان‌های خود را به طور کامل، با استفاده از خمیردندان فلورایدی، با تائید ADA، دو بار در روز مسواک زده و به طور روزانه نخ دندان بکشند.
  • معاینه‌هایی با هدف جلوگیری و هم چنین پاکسازی، در طول بارداری خود داشته باشید. به دندان پزشکتان اطلاع دهید که باردار هستید
  • عمل‌های دندان پزشکی غیر اضطراری را تا پس از بازه 3 ماهه دوم یا پس از زایمان (در صورت امکان) به تعویق بیاندازید.
  • روندهای اختیاری را باید به پس از زایمان موکول کرد. گردش خون سالم را با باز نگه داشتن پاهایتان، در حال نشستن بر صندلی دندان پزشک حفظ نمایید.
  • برای کمک به راحتی خود و کودکتان، با خود، بالشت داشته باشید.
  • هدفون آورده و به موزیک مورد علایقتان گوش کنید.

نقش بارداری بر دندان‌ها

تغییرات در بدن، در طول بارداری می‌تواند بر لثه و دندان‌ها تاثیر بگذارد. برای مثال:

  • سطوح بالایی از هورمون‌های خاص همانند پروژسترون و استروژن، در بدن شما در طول بارداری وجود خواهد داشت. این هورمون‌ها می تواند ریسک بروز مشکلات سلامت دهانی خاص را به همراه داشته باشد.
  • عادت‌های غذایی شما ممکن است تغییر کند. ممکن است غذاهای خاصی را در طول بارداری به نسبت حالت عادیتان بیشتر مصرف کنید. نوع غذاهایی که می خورید بر سلامت دندانی شما قطعاً تاثیر خواهد داشت.
  • ممکن است دندان‌های خود را به نسبت دندان‌های قبل، کمتر مسواک زده یا نخ دندان بکشید و دلیل آن، این است که لثه‌های شما لطیف‌تر شده یا به نسبت شرایط عادی، بیشتر خسته هستید. برای خانم‌ها مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می‌تواند باعث حالت تهوع شود (احساس بیماری در معده)

پوسیدگی دندان

این پوسیدگی‌ها در واقع نواحی کوچک آسیب دیده در سطح دندان شما هستند. باردار بودن، احتمال پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. ممکن است باکتری‌هایی را در دهان داشته باشید که باعث پوسیدگی دندان، برای کودکتان، در طول بارداری و پس از زایمان شود. این پدیده می‌تواند برای دندان‌های کودکتان، در مراحل بعدی زندگی مشکل آفرین باشد.

لق شدن دندان‌ها

سطوح بالای هورمون پروژسترون و استروژن، در طول بارداری می‌تواند به طور موقت باعث لق شدن بافت‌ها و استخوان‌هایی شود که دندان شما را محکم در مکان خود نگه می دارد.

این پدیده می‌تواند منجر به لق شدن دندان‌هایتان شود (بیماری لثوی که آن را با نام پریودنتتیس می‌شناسیم). در صورتی که آماس لثه درمان نشود می‌تواند منجر به بیماری لثوی شود. این پدیده، عفونت‌های جدی‌ای را در لثه ایجاد کرده و هم چنین مشکلاتی را برای استخوان‌هایی به وجود می‌آورد که دندان‌های شما را پشتیبانی می‌کند.

دندان‌های شما ممکن است لق شده و مجبور باشید آن‌ها را بکشید. پریودنتیس می‌تواند منجر به باکتریمیا شود (بروز باکتری در جریان خون). پریودنتتیس، یک بیماری جدی است که نیاز به درمان بلافاصله دارد. سیگار کشیدن می‌‌تواند یک علت، برای بیماری‌های شدید لثوی باشد.

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/NRrsO
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.