آتش فشان های بزرگ و ترسناک جهان !

0 529

آتش فشان یکی از مباحث پرطرفدار و مورد علاقه در علوم زمین شناسی است که در طول تاریخ قربانیان بسیار زیادی گرفته و منجر به تخلیه بسیاری از ساکنین مناطق نزدیک به کوه های آتشفشانی شده است. در این مقاله به بررسی تعدادی از آتش فشان های فعال و بسیار سهمناک جهان  خواهیم پرداخت. در ادامه با سایت روزگار همراه باشید.

آتش فشان های بزرگ و ترسناک جهان

  • کوه کراکاتوآ (Krakatau volcano)

کوه کراکاتوآ (Krakatau volcano)

این کوه یکی از سهمناک ترین و خطرناک ترین آتش فشان های جهان در اندونزی است که در یکی از پارک های ملی اندونزی قرار گرفته و فوران های زیادی در طول تاریخ از خود نشان داده است. یکی از مهیب ترین و فاجعه سازترین فوران های این کوه در سال 1883 رخ داد و منجر به کشته شدن 35000 نفر در این جزیره گردید. کراکاتوآ یکی از آتش فشان های فعال است و احتمال فوران های گدازه ای در آن هم چنان وجود دارد.

  • کوه اتنا (Etna volcano)

کوه اتنا (Etna volcano)

این آتش فشان فعال در سواحل شرقی ایتالیا قرار گرفته و هر بار که فوران می کند بخش کوچکی از ارتفاع آن فرو می نشیند. کشاورزان ساکن در روستاها و جزایر اطراف این کوه، از خاک کوه که حاصل از گدازه ها و خاکسترهای مواد مذاب درون زمین  است، به منظور تقویت خاک های کشاورزی و به ثمر نشاندن محصولات استفاده می نمایند. حاصلخیز بودن این خاک منجر گردیده باغ های انگور بسیار وسیعی در دامنه این کوه ایجاد گردیده و نیاز مردم منطقه و مناطق دیگر را تأمین می نماید.

  • کوه آرنال (Arenal volcano)

کوه آرنال (Arenal volcano)

آرنال یکی از آتش فشان های جوان و بسیار بزرگ واقع در کاستاریکا است. از جمله فوران های مرگبار این آتش فشان در سال 1998در  در دهکده تاباکون بوده است. این فوران تمامی مردم دهکده و هر آنچه در آن ها وجود داشت را به نابودی کشید.

  • کوه سانتا ماریا (Santamaria Volcano)

کوه سانتا ماریا (Santamaria Volcano)

این کوه به همراه همتای خود که زمین شناسان آن را خواهر یا برادر سانتاماریا می نامند، یعنی کوه سانتیاگیتو، یکی از فاجعه ساز ترین و مهیب ترین آتش فشان های دنیا در گواتمالا هستند که با انفجار وحشتناک خود در سال 1902، تأثیرات مخرب فراورانی بر جای گذاشت. گدازه های حاصل از این انفجار در کالیفرنیا نیز دیده شدند. دانشمندان و زمین شناسان فراوانی در این منطقه به تحقیقات خود در خصوص تحرکات درون زمینی و غرش کوه های مختلف مانند این دو کوه نامدار ادامه می دهند.

  • کوه مونتیو (Mountio Volcano)

کوه مونتیو (Mountio Volcano)

این کوه یکی از بزرگترین آتش فشان های چهار قلو در جنوب جزیره ژاپن است که توسط رشته کوه Kikai به یکدیگر متصل شده اند. مونتیو پس از نخستین فوران بسیار عظیمی که داشت هرگز آرام نگرفته و همواره در حال فوران های کوچک و لرزش های مختصر است.

  • کوه تامبورا (Tambora Volcano)

کوه تامبورا (Tambora Volcano)

از دیگر آتش فشان های بزرگ و برجسته اندونزی است که شهرت خود را مدیون انفجار بسیار عظیم خود در قرن هجدهم است. این فوران بزرگ ترین انجار قرن بوده و منجر به بر هم زدگی و وارونگی هوا گردیده است. در سالی که انفجار در تامبورا اتفاق افتاد، هرگز تابستانی از راه نرسید و یک سال کاملا زمستانی و سرد برای مردم آن منطقه سپری گردید. تغییرات اقلیمی ناشی از انفجار موجب گردید برف های زمستانه در همان سال دانه های قهوه ای، کهربایی و قرمز باشند.

  • کوه تائوپو (Taupo Volcano)

کوه تائوپو (Taupo Volcano)

یکی از کوه های های مدفون در دریاچه تائوپو نیوزلند آتش فشان مهیب است. این کوه، 26 هزار سال پیش دچار یک انفجار فوق مهیب گشته و اکنون هزاران سال است که با آرامش کامل در عمق دریاچه قرار گرفته است. زمین شناسان همواره از فوران و انفجار این آتش فشان وحشت داشته و پیش بینی می شود فوران آن می تواند تمامی قاره اروپا را درگیر وارونگی دما و مشکلات دیگر نماید.

  • کوه وزوو (Vesuviu Volcano)

کوه وزوو (Vesuviu Volcano)

این کوه یکی از بزرگ ترین و مهیب ترین فوران های جهان را به نام خود ثبت نموده است. نزدیک به 2000 سال پیش کوه وزوو با غرش سهمناک بسیار شدیدی که داشت تمامی مردم Pompeli و نواحی اطراف آن را زیر تلی از خاکستر و سنگ مدفون نمود. پلینی تنها کسی بود که توانست از چنگال بی رحم این فوران نجات یافته و وقایع ناگوار این اتفاق را به سمع جهانیان برساند. او این فوران مرگبار و وحشتناک را به نام خود یعنی فوران پلینی (Plinian eruption) نامگذاری نمود.

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/Q6Yl
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.