دلایل رویش موهای زائد و روشهای مختلف درمان آنها

0 505

موهای زائد یکی از حالت های بسیار نامطلوب و آزاردهنده در بانوان است که تاثیر بسیار ناپسندی بر زیبایی ظاهری داشته و به دلایل متفاوتی ایجاد می گردد. رویش این موها در نواحی غیر معمول دلایل پاتولوژیک بسیار زیادی داشته  که یکی از مهمترین ان ها اندروژن ها هستند. موهای زائد در سنین متفاوت بویژه 25 تا 35 سالگی ایجاد گردیده و در صورت اقدام به موقع و درمان مناسب در بیشتر مواقع درمان خواهد شد. درمان های خانگی و پزشکی بسیار زیادی به منظور کاهش و از بین بردن موهای زائد وجود داشته که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.

موهای زائد و دلایل رویش آن ها

موهای زائد و دلایل رویش آن ها

هیرسوتیسم یا همان موهای زائد یکی از مشکلات رایج در جمعیت بانوان جوان است. رویش موهای زائد بیشتر در ناحیه صورت، زیر چانه یا اصطالاحا غبغب، روی چانه و بالای لب (محل رویش ریش و سبیل مردانه) و سینه بوده و در بیشتر مواقع به دلایل هورمونی رخ می دهد. تخمدان پلی کیستیک، هیپرپلازی بخش قشری غده آدرنال، تومورهای غده آدرنال، مشکلات ژنتیکی در ترشح اندروژن ها، مصرف برخی از داروهای هورمونی، آگرومگالی و تنبلی تخمدان از دلایل اصلی هیرسوتیسم در بانوان هستند. در ین بین افزایش ترشح هورمون های جنسی مردانه و اندروزن های غده آدرنال و تخمدان ها از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و از جمله دلایل اصلی و شایع بروز این عارضه در خانم ها می باشند.

اندروژن ها چیستند؟

اندروژن ها چیستند؟

قطعا تا کنون در مقالات متفاوتی نام اندروژن ها و اختلالات ایجاد شده بوسیله ترشحات غیر طبیعی آن ها مانند هیرسوتیسم را شنیده اید، اما به راستی اندروزن ها چه ترکیباتی هستند و چه نقشی در بدن انسان ایفا می نمایند؟

اندروژن واژه ای لاتین و به معنای مردزایی است. تستوسترون، آندرستنه دیون، آندرستنه دیول، دهیدرو اپی آندوسترون و دهیدرواپی آندوسترون سولفاته ، پنچ اندروژن حیاتی و بسیار مهم در بدن انسان هستند که از سه غده اندوکراین، غده فوق کلیه، تخمدان و بیضه ها ترشح می شوند. غده فوق کلیه ترشح اندروژن ها را از دوران جنینی آغاز نموده و تا پایان عمر ادامه می دهد. ترشح اندروژن ها از تخمدان در خانم ها پس از سن بلوغ آغاز شده و بلافاصله بعد از دوران یائسگی خاتمه می یابد. اندروژن های مترشحه از بخش قشری غده فوق کلیه اهمیت بسیار زیادی داشته و توسط آنزیم های خاصی در بافت سلول های پوستی، مغزی و عضله به تستوسترون (هورمون جنسی مردانه) تبدیل می شوند. نقش این میزان از هورمون جنسی مردانه در بدن خانم ها کمک به رویش موهای ناحیه زیربغل، ناحیه pubis و برخی از جاهای بدن است. برهم خوردن تعادل ترشح اندروژن های فوق کلیوی در مرحله اول و ترشح اندروژن های تخمدانی به میزان کم تر منجر به ایجاد حالت های غیر طبیعی و بروز هیرسوتیسم خواهد شد. این اتفاق به دلایل متفاوتی رخ داده و می تواند به دنبال هیپرپلازی (رشد بیش از حد سلول های قشر غده فوق کلیه)، تومورهای خوش خیم و بدخیم این ناحیه و بیماری های ژنتیکی در این غده ایجاد شوند.

درمان های خانگی موهای زائد

درمان های خانگی موهای زائد

  • پودر تخم رازیانه و انواع روغن های گیاهی

استفاده از این ترکیب بسیار مفید بوده و قادر به از ضعیف نمودن، کاهش و از بین بردن موهای زائد صورت است. به منظور تهیه این ترکیب معجزه آسا می توان تخم رازیانه را کاملا پودر کرده و این پودر را به منظور خمیری و روان شدن با چند قاشق روغن گیاهی مانند روغن بادام تلخ، زیتون و یا نارگیل مخلوط نمود.این ترکیب را از صافی عبور داده و عصاره تهیه شده را روی مناطقی که موی زائد دارند قرار دهید.

  • دمنوش نعنا

تحقیقات نشان داده اند گیاه نعنا یکی از بهترین مواد طبیعی در کاهش غیر طبیعی میزان تستوسترون در بدن بانوان است. مصرف دمنوش و خمیر حاصل از دم کرده نعنا تاثیر بسیار زیادی بر کاهش و بهبود موهای زائد در مراحل اولیه رشد آن ها خواهد داشت. نوشیدن یک لیوان در روز از این نوشیدنی می تواند تاثیر بسیار مقیدی در بهبود این عارضه داشته باشد.

  • پونه و شیرین بیان

این دو ترکیب گیاهی قادر به کاهش سطح هورمون های جنسی مردانه در بدن خانم هستند و می توانند در کاهش رویش موهای زائد نقش موثری داشته باشند. نوشیدن دمنوش پونه و یا استفاده از آن به عنوان افزودنی به غذاها و دسرها می تواند تاثیرات بسیار مفیدی اعمال نماید.

درمان های دارویی موهای زائد

  • اسپیرنولاکتون یکی از داروهای رایج تجویز شده به خانم های مبتلا به هیرسوتیسم است که به شکل قرص های 25 و 100 میلی گرمی در دسترس قرار گرفته و از رده داروهای کاهنده فشار خون به شمار می آید.
  • سیپروترون استات از دیگر داروهای مورد استفاده در درمان و بهبود موهای زائد است که اثرات ضد اندروژنی داشته و مصرف بیش از حد آن منجر به عقیمی و نازایی در مردان می گردد. این دارو به شکل قرص 50 میلی گرم در بازار موجود می باشد.
  • سیپروترون کامپاند از داروهای ترکیبی بسیار موثر در بهبود کاهش ترشح اندروژن ها و درمان موهای زائد است. این دارو، ترکیبی از سپروترون استات و اتینیل استرادیول است.

استفاده از لیزر و سایر روش ها به منظور درمان موهای زائد

استفاده از لیزر و سایر روش ها به منظور درمان موهای زائد

لیزر درمانی انواع بسیار مختلفی داشته و در خصوص استفاده از آن نیاز به مشاوره با پزشک است. لیزر درمانی روشی تقریبا قطعی بوده و تنها عیب آن، هزینه بسیار زیاد جلسات درمانی است.

استفاده از کرم های موبر و وکس از روش های دیگر درمانی هستند که اثرات ضعیف تری داشته و به مدت یک هفته موها را ریشه کن می نمایند. این روش بسیار آسان و بدون درد است و عارضه جانبی خاصی ندارد.

3/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/Tg6Y
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.