علائم و نشانه های روماتیسم قلبی چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

0 336

روماتیسم قلبی یکی از اصلی ترین ضایعات دریچه ای در قلب بوده و توسط باکتری استرپتوکوک ایجاد می گردد. این عارضه یک بیماری خود ایمنی بوده و در درجات خیلی شدید کشنده می باشد. در این بیماری دریچه های قلبی آسیب دیده و دچار تنگی، نارسایی و از دست دادن عملکرد صحیح خواهند شد. با سایت روزگار همراه باشید.

روماتیسم قلبی چیست؟

روماتیسم قلبی یک عارضه خود ایمنی ایجاد شده به دنبال ورود باکتری های استرپتوکوکی همولیتیک گروه A به بدن و ایجاد عفونت های استرپتوکوکی می باشد. این باکتری عامل ایجاد کننده گلو درد چرکی (فارنژیت)، پنومونی (سینه پهلو) و یا مننژیت بوده و در صورت عدم درمان به موقع  و درمان های ناقص منجر به ایجاد روماتیسم قلبی می گردند.

روماتیسم قلبی چیست؟

تب روماتیسمی و روماتیسم قلبی چگونه ایجاد می گردد؟

تب روماتیسمی و روماتیسم قلبی چگونه ایجاد می گردد؟

این بیماری به دنبال ورود باکتری های استرپتوکوکی به بدن ایجاد می گردد. روند ایجاد این بیماری بدین شکل می باشد که باکتری های کمین کرده در گلو، گوش میانی و یا سلول های ریوی نوعی پروتئین از خود ترشج نموده و با تحریک سیستم ایمنی منجر به تولید آنتی بادی (پادتن) بر علیه این پروتئین ها می گردد. این آنتی بادی ها علاوه بر پروتئین های ترشحی از این باکتری ها، به برخی از بافت های سالم بدن مانند دریچه های قلبی و مفاصل نیز حمله  نموده ومنجر به ایجاد تب روماتیسمی می گردد.

تب روماتیسمی یک واکنش ایمنولوژیکی در بافت هایی مانند دریچه های قلبی و مفاصل بوده و ایجاد شدن آن در لت های دریچه قلبی را روماتیسم قلبی می نامند. این تب منجر به ایجاد یک سری ضایعات پیازی شکل سفید رنگ در طول لبه های ملتهب دریچه های قلبی می شود. دریچه میترال بیشتر از سایر دریچه های قلبی به این ضایعات دچار شده و مستعد آسیب پذیری بسیار بیشتری نسبت به دریچه های سمت راست قلب می باشد. باید توجه داشت ضایعات فیبرینی ایجاد شده در لت های دریچه ای با گذر زمان منجر به نزدیک شدن و به هم چسبیدن لبه های دریچه شده و این اتصال به مرور زمان سفت تر و سخت تر می گردد.

تب روماتیسمی و روماتیسم قلبی چگونه ایجاد می گردد؟

آسیب های قلبی ایجاد شده به دنبال روماتیسم قلبی

  • تنگی دریچه های قلبی بویژه دریچه میترال و آئورت (استنوز)

تنگی در دریچه های قلبی منجر به کاهش فاصله بین لت های دریچه شده و یک سفتی در عبور و ومرور جریان خون ایجاد می نماید. این اتفاق جریان خون را کاهش داده  و منجر به افزایش فشار خون عبور کننده از دریچه ها می گردد، این فشار منجر به ایجاد آسیب های مکانیکی در لبه های دریچه شده و در گذر زمان دریچه ها را شدیدا فرسوده می نماید.

تنگی دریچه های قلبی بویژه دریچه میترال و آئورت (استنوز)

  • نارسایی دریچه قلبی (پس زدن)

نارسایی دریچه های قلبی ایجاد شده به دنبال این بیماری و ایجاد بافت های فیبری منجر به فاصله گرفتن لت های دریچه از یکدیگر شده و جریان خون ناصحیحی را ایجاد می نماید. نارسا شدن دریچه های قلبی به معنای ناصحیح عمل کردن و خروج ناصحیح خون از آن ها می باشد.

  • آسیب ایجاد شده در ماهیچه های قلبی

از جمله آسیب های ایجاد شده به دنبال روماتیسم قلبی، التهاب و ضعف در عضلات قلبی بوده و منجر به کاهش قدرت انقباضی و پمپاژ خون از این عضله به اعضای مختلف بدن می گردد.

آسیب ایجاد شده در ماهیچه های قلبی

علائم روماتیسم قلبی را بشناسیم

  • کاهش فعالیت های روزمره

افراد مبتلا به این عارضه در مراحل خفیف تا شدید قادر به ادامه فعالیت های روزمره نبوده و در پیاده روی های سبک و سنگین دچار مشکل خواهند شد. این افراد در انجام ورزش و حرکات سنگین بدنی به شدت ضعیف بوده و ناتوان خواهند شد.

  • بروز علائم قلبی

تنگی نفس، درد خفیف تا شدید قفسه سینه، تپش قلب، ادم یا خیز در بدن، نفس نفس زدن در هنگام فعالیت های بدنی، تنگی نفس هنگام خواب، و احساس بیهوشی از جمله علائم قلبی ایجاد شده به دنبال روماتیسم قلبی می باشند.

  • علائم درگیری مفاصل

تورم و التهاب در مفاصل، حساسیت به لمس در مفاصل، سرخی خارجی در مفاصل و دردهای شدید مفصلی از علائم مفصلی در این بیماری می باشد.

  • کاهش وزن وخستگی مفرط و دل درد

کاهش وزن در این بیماری می تواند به دو شکل ناگهانی و سریع و یا آهسته و طولانی مدت ایجاد گردد. شخص مبتلا به این عارضه، رفته رفته در فعالیت های خود به مشکل برخورده و به شدت احساس خستگی و ناتوانی می نماید.

کاهش وزن وخستگی مفرط و دل درد

راه های تشخیص روماتیسم قلبی

  • گوش دادن به صداهای قلبی

سوفل و یا صداهای عجیب و غیر طبیعی در قلب یکی از اصلی ترین و ابتدایی ترین راه های تشخیص روماتیسم قلبی می باشد.

  • معاینه وضعیت مفاصل

ایجاد تورم، قرمزی و درد در مفاصل بویژه مفاصل بزرگ بدن از دیگر نشانه های تشخیصی روماتیسم قلبی می باشد.

  • انجام آزمایشات قلبی

رادیوگرافی قفسه سینه، اکو، نوار قلب و عکسبرداری ام آر آی از قلب از دیگر راه های نهایی در تشخیص این عارضه می باشد.

انجام آزمایشات قلبی

درمان های روماتیسم قلبی

  • استفاده از آنتی بیوتیک ها

  • استفاده از داروهای ضد التهاب

  • انجام جراحی
5/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/b2n3
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.