وعده آبی آقای وزیر محقق می‌شود؟

0 116
منظور از تنش آب شرب، حداکثر میزان آب مورد نیاز در پیک (اوج) مصرف نسبت به حداکثر ظرفیت تولید یک شهر است. بر اساس بررسی صورت گرفته، 59 شهر کشور امسال از نظر سطح تنش در وضعیت قرمز (یعنی کمبود بیش‌تر از 20 درصد) قرار دارند و در پیک مصرف روزانه احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد.

تنش آبی گریبان چند شهر را گرفته است؟
طبق آخرین آمار که در مردادماه سال جاری ارائه شد، تعداد شهرهای در معرض تنش آبی (براساس وضعیت قرمز، نارنجی و زرد) 233 شهر است که بر این اساس 140 شهر در وضعیت زرد (10 درصد کمبود آب نسبت به آب مورد نیاز) 34 شهر در وضعیت نارنجی (20 درصد کمبود آب نسبت به آب مورد نیاز)، 59 شهر در وضعیت قرمز (بیش از 20 درصد کمبود آب نسبت به آب مورد نیاز) است. تعداد شهرهای در معرض تنش آبی در مردادماه سال 1398 نسبت به ماه قبل 33 درصد کاهش داشته است.تابستان امسال حدود 28.6 میلیون نفر از جمعیت کشور در 233 شهر تحت تنش آبی قرار داشتند که بارندگی‌های مناسب سال آبی جاری و بهبود ذخایر سدها موجب شد این رقم نسبت به سال گذشته 6.4 میلیون نفر کاهش پیدا کند.

در این سطح از تنش آبی 25 شهر دارای کمبود تولید بیش‌تر از 20 درصد و دارای مخزن کافی و 34 شهر دارای کمبود تولید بیش‌تر از 20 درصد و کمبود مخزن هستند. تابستان امسال 34 شهر از نظر سطح تنش در وضعیت نارنجی (یعنی کمبود بین 10 تا 20 درصد) قرار دارند و در پیک مصرف روزانه احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد. در این سطح نیز 17 شهر دارای کمبود تولید بین 10 تا 20 درصد و دارای مخزن کافی و 17 شهر دارای کمبود تولید بین 10 تا 20 درصد و کمبود مخزن هستند.140 شهر تابستان امسال از نظر سطح تنش در وضعیت زرد قرار دارند، در پیک مصرف ساعتی احتمال کمبود آب در آن‌ها وجود دارد. بر اساس بررسی صورت گرفته 14 شهر این سطح دارای کمبود تولید کمتر از 10 درصد و کمبود مخازن ذخیره، هفت شهر دارای کمبود تولید کمتر از 10 درصد و دارای مخزن کافی و 119 شهر فاقد کمبود تولید و دارای کمبود مخزن هستند.

برنامه وزارت نیرو برای به صفر رساندن شهرهای تحت تنش آبی
این آمار در حالی ارائه می‌شود که وزارت نیرو، مهم‌ترین برنامه خود در حوزه آب را به صفر رساندن تعداد شهرهایی که با تنش آبی مواجه هستند، اعلام کرده است. در این راستا، رضا اردکانیان – وزیر نیرو – در گفت‌وگو با ایسنا، درباره برنامه وزارت نیرو برای به صفر رساندن تعداد شهرهای تحت تنش آبی تا دو سال آینده اظهار کرد: این طرح یک برنامه‌ مفصل است که  شامل اجرای طرح‌های تامین آب، آب‌رسانی‌ها، احداث تصفیه خانه‌ها، اصلاح سیستم برای کاهش تلفات و… می‌شود.وی به این سوال که اجرای طرح مورد نظر وزارت نیرو به چه میزان سرمایه نیاز دارد، گفت: به این موضوع در هفته‌های آینده خواهم پرداخت. هدف بزرگی است که تحقق آن به تامین منابع مالی هم وابسته است. اما جدا از مسئله منابع مالی، سعی می‌کنیم بقیه نیازمندی‌ها را محقق کنیم.این وعده در حالی از سوی اردکانیان داده شده است که طبق مطالعات انجام شده تا سال 1400 باید آب مورد نیاز 85 میلیون نفر در کشور تامین شود که برای این جمعیت نیاز به 9 میلیارد مترمکعب ظرفیت آبی وجود دارد.

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/uEg9
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.